Chia Puding Cheesecake

Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar en az dört saat buzdolabında dinlendirin. Yaban mersini, Frenk üzümü, ahududu ve nane yaprakları ile süsleyin. Tatlılığı yeterli gelmezse servis sırasında üzerine biraz daha bal gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.  

Malzemeler

Tarifler

  • Böğürtlenli Ekmek Üstleri

    Bagetinizi dilimleyin ve kızartın. Keçi peyniri sürün, eğer keçi peynirinden hoşlanmıyorsanız labne veya taze peynir de kullanabilirsiniz. İncir dilimleri, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyin. Üzerine bal gezdirip servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Böğürtlen, 2 adet incir, Keçi peyniri, Baget ekmek, Bal.

    Devamı
  • Yaban Mersinli, Böğürtlenli Vegan Cheesecake

    Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz vegan tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Vegan krem peynir, pudra şekeri, rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığı tozu ekleyin, tekrar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığını renk vermek için kullandık, siz dilerseniz kullanmayabilirsiniz. 1 […]

    Devamı
  • Lokmalık Tako Çanakları

    Muffin kalıbını yağlayın. Küçük boy lavaşları kalıbın içine çanak şeklinde yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar fırınlayın. Soğanı incecik doğrayın. Soğanların yarısı, rendelenmiş sarımsak ve kıymayı birlikte kavurun, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Lavaş çanaklarına önce kıymayı yerleştirin. Üzerine avokado dilimlerini, dilimlenmiş zeytini, soğanın kalan yarısını, rende çedar peynirini, minik doğranmış çeri domatesleri alın, kişniş ile […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Çubuk Dondurma

    Yaban mersinlerini yarım fincan su ile bir sos tenceresine alın ve kaynatın. Yaban mersinlerinin bir kısmını çatalla ezin ama bir kısmı da bütün kalsın. Altını kapatın ve lime suyunu ekleyin. Süzme yoğurdu içinde bal eritilmiş 1 fincan su ile inceltin. Yoğurdun yarısını dondurma kalıplarına dökün. Kalan yoğurda yaban mersinlerini ekleyin ve bu karışımı da kalıplara […]

    Devamı