Chia Puding Cheesecake

Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar en az dört saat buzdolabında dinlendirin. Yaban mersini, Frenk üzümü, ahududu ve nane yaprakları ile süsleyin. Tatlılığı yeterli gelmezse servis sırasında üzerine biraz daha bal gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.  

Malzemeler

Tarifler

  • Guakamole Yatağında Tavuk Sarma

    Kapya biber, dolmalık biber ve orta boy soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Biraz zeytinyağı ile hafifçe yumuşayana kadar çevirin, tuzunu ve biberini ekleyin. Tavuk göğüslerini inceltin. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın. Rende peynir serpiştirin. Biberli iç harcı ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kürdanla sabitleyin. Önlü arkalı tavada hafifçe kızarttıktan sonra 180 derecede ısıttığınız fırında […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası

    Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin […]

    Devamı
  • Yulaflı, Yaban Mersinli Kurabiye

    Tereyağı ve şekeri krema haline gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, yulaf, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, özleşene kadar çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bir spatula ile nazikçe yedirin. Bu miktarda malzeme ile yaklaşık 10-12 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve en az yarım saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Mangolu Kat Kat Chia Puding

    Chia tohumları, süt ve balı karıştırın, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada chia tohumları sütü emecek ve katılaşacak. Servis etmeden önce biz biraz daha sütle karıştırıp kıvamını açmanızı öneririz. Böylece servis yaptığınız bardaklara porsiyonlaması daha kolay olacak. Merak etmeyin, birkaç saat sonra chia pudding’iniz yine aynı kıvamı alacaktır. Chia puding, mango parçaları, bir kat daha […]

    Devamı