Guakamole Yatağında Tavuk Sarma
Kapya biber, dolmalık biber ve orta boy soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Biraz zeytinyağı ile hafifçe yumuşayana kadar çevirin, tuzunu ve biberini ekleyin. Tavuk göğüslerini inceltin. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın. Rende peynir serpiştirin. Biberli iç harcı ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kürdanla sabitleyin. Önlü arkalı tavada hafifçe kızarttıktan sonra 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
Guakamole için kırmızı soğanı, kişniş yapraklarını ve çeri domatesleri doğrayın. Avokadonuzu ezin, lime’ın suyunun sıkın, tüm malzemeleri tuz ve karabiber ile karıştırın. Guakamolenizi yayvan bir tabağa alın. Üstüne tavuk parçalarını yerleştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 1 Verita Lime,
- 3 tavuk göğsü,
- 2 kapya biber,
- 2 dolmalık yeşil biber,
- Orta boy soğan,
- Yarım bardak rende dil peyniri,
- Kimyon,
- 4-5 adet çeri domates,
- Küçük bir kırmızı soğan,
- Tuz ve karabiber.