Hurmalı Vegan ve Çiğ Protein Barı
Hurmaları ayıklayın. Kayısıları beş dakika sıcak suda bekletip yumuşatın. Hurmalar ve süzdüğünüz kayısılardan birkaçını dekorasyon için ayırıp kalanı, küçük parçalara ayırdığınız zencefil, pekmez ve Hindistan cevizi yağını robotta püre haline getirin. Yulafı ekleyin, çekirdek ve fındıkları ve birkaç defa bızlatarak karıştırın. Bu karışımı bir tepsiye alıp buzdolabında katılaşana kadar, yaklaşık iki saat dinlendirin.
Dinlenmiş karışımın üzerini ayırdığınız hurma ve kayısıları bastırarak yerleştirip süsleyin. Dilimlere kesin, erittiğiniz bitter çikolataya batırın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita Hurma,
- 1 baş Verita Taze Zencefil,
- 100g kayısı,
- 50 gram fındık
- 50 gram çekirdek,
- 2 çorba kaşığı pekmez,
- 100g Hindistan cevizi yağı,
- 200g yulaf,
- 1 paket bitter çikolata