Limonata Jölesi

Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. Yarım lime dilimlerini ikiye keserek çeyrek dilimler haline getirip servis edin. Afiyet olsun! (Not: Bu tarif için iki yaprak jelatin size fazla gelebilir. Ancak lime’ın içindeki asit, jelatinin katılaştırma etkisini azaltıyor. Bu yüzden normalden daha fazla jelatin kullandık.)

Malzemeler:

  • 3 adet Verita Lime,
  • 1 bardak su,
  • 2 yaprak jelatin,
  • 1 çorba kaşığı bal.
  • Birkaç yaprak taze nane.

Tarifler

  • Yaban Mersinli, Çikolatalı Çizkek

    Fırını 170 derecede ısıtın. Yulaflı bisküvileri robotta parçalayın, erimiş tereyağı ile karıştırın, yağlanmış kelepçeli kalıba alın ve bir bardağın altı yardımıyla düzleştirin. 10 dakika pişirin ve soğuması için fırından çıkarın. Krem peynirleri homojen hale gelene kadar çırpın. Şekeri, erittiğiniz bitter çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin, her yumurtadan sonra karışımı çırpın. Bu […]

    Devamı
  • Avokadolu Çikolatalı Puding

    Avokadonuzun ve hurmalarınızın çekirdeklerini çıkarın. Süt hariç bütün malzemeleri blender’a alın, sütü yavaş yavaş, istediğiniz kıvama gelene kadar ekleyin. Kaselere alıp en az bir saat buzdolabında dinlendirin. Biz servis etmeden önce üzerine biraz çikolata rendeledik. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 3 çorba kaşığı kakao, 5 adet hurma, 60 ml (1 fincan) […]

    Devamı
  • Böğürtlen Kremalı Sandviç

    Kurabiyeler için fırını 170 derecede ısıtın. Un, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Unlu karışım, yulaf ve kullanıyorsanız kuru üzümü ekleyin, karıştırın. Biz yulafları robottan geçirip ufaladık ancak siz dişe gelmesini istiyorsanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. Hamurdan küçük toplar […]

    Devamı
  • Mango Reçeli

    Mangolarınızı küp küp doğrayın. Mangolar reçel haline gelirken şekillerini hiç kaybetmiyor, bu sebeple tam reçelinizde arzu ettiğiniz boyutta kesebilirsiniz. Mango, pektin bakımından diğer reçellik meyveler kadar zengin değil, bu yüzden reçelinizin daha iyi jelleşmesi için normalde eklediğimizden bir miktar daha fazla lime suyu kullandık. Siz dilerseniz 1,5 limonun suyu ile de değiştirebilirsiniz. Mango, şeker ve […]

    Devamı