Orman Meyveli Bursa Süt Helvası

Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hafif ısınınca şekeri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak sütü ekleyin ve çırpma teli ile, topaklanmasına izin vermeden karıştırın. Tuzunu ekleyin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve hızlıca karıştırın ki pişmesinler. Kaynadıktan hemen sonra, fazla kıvam almasına izin vermeden ateşten alın ve. fırın kaplarına paylaştırın. Helvanın kıvamı fazla cıvık görünebilir, fırında da bir miktar kıvam alacak. Ayrıca bu tatlı, örneğin bir kazandibi kadar kıvamlı değil, biraz bıngıldayan bir tatlı. Fırın kaplarını su dolu fırın tepsisine alın ve 180 derecede, üstü kızarana kadar pişirin. 20 dakikada üstü yeterince kızarmasza fırını ızgara modunda çalıştırıp üstünü kızartın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Altın çilek ve yaban mersinleri ile süsleyin. Servis edene kadar buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 1 paket Verita Altın Çilek,
  • 1 litre süt,
  • 200 gram şeker (1 su bardağı),
  • 120 gram tereyağı (6 yemek kaşığı),
  • 80 gram un (4 yemek kaşığı),
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • Vanilya,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokadolu Ayran Aşı

    Buğdayı yumuşayana kadar kaynatın ve süzün. Süzme yoğurdu su ile açın. Nohut, buğday, ince doğranmış avokado, ince kıyılmış taze nane, tuz ve karabiber ile karıştırın. Buzdolabında soğutun. Zeytinyağını kuru nane ile kızdırın. Servis ederken çorbanızın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 1 su bardağı konserve nohut, 1 su bardağı buğday […]

    Devamı
  • Limonata Jölesi

    Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. […]

    Devamı
  • Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu […]

    Devamı
  • Ahududulu Masum Çizkeyk

    Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz […]

    Devamı