Orman Meyveli Granola

Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Yulaf, badem, kakao, tuz, Hindistan cevizi yağı ve balı karıştırıp tepsiye serin. 10 dakika kadar pişirin, fırından alın, karıştırıp bir 5 dakika daha pişirin. Soğuyan granolanıza çikolata parçalarını ekleyin. Hava almayan bir kavanozda 3 hafta saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce elinizle ufalamayı unutmayın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Böğürtlen ya da Verita Altın Çilek,
  • 1 bardak yulaf ezmesi,
  • 1 çorba kaşığı file badem,
  • 1 çorba kaşığı kakao,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 çorba kaşığı bal,
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı,
  • Yarım sütlü çikolata.

Tarifler

  • Chia Puding Cheesecake

    Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar […]

    Devamı
  • Üç Malzemeli Kolay Mango Sorbe

    Mangoları soyun ve dilimleyin. Mango, lime suyu ve iki kaşık balı bir blender’a alıp püre haline gelene kadar çekin. İstediğinizden bir çıt daha tatlı olana kadar bal eklemeye devam edebilirsiniz. Bu karışımı bir süzgeçten geçirin, tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Dondurma

    Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan […]

    Devamı
  • Lime’lı Yaz Limonatası

    Lime’ların kabuklarını rendeleyin. Nane yaprakları, bal ve toz şekerle birkaç dakika yoğurun. Lime’ların suyunu bu karışıma sıkın. Bu şurup karışımını en az bir saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin ve süzün. Ağız tadınıza göre sulandırarak limonatanızı hazırlayın. Biz bol buz, lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis ettik. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Lime, […]

    Devamı