Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdı ve kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıba dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Bir saat kadar soğuyan keki kalıptan çıkarın. Enine ikiye kesin. Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya tereyağını ekleyin. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Pastacı kremasını kekin arasına bolca sürün. Orman meyvelerini serpiştirin ve kekin üst katını üzerine kapatın. Kalan krema ile keki sıvayın. Biz keki bitirmek için şeker hamuru kullandık. Siz de hazır şeker hamuru ile pürüzsüz bir görünüm elde edebilir ya da pastacı kreması ile pastanızı bitirebilirsiniz. Pastanızı orman meyveleri ise süsleyin. Biz ayrıca kırmızı şeker hamuru ile süslenmiş zencefilli kurabiyeler de kullandık. Zencefilli kurabiye tarifimiz de burada: http://bit.ly/TazeZencefilliKurabiye

Malzemeler

Vanilyalı pandispanya için malzemeler:

  • 6 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,
  • Tereyağı (kalıbı yağlamak için).

Pastacı kreması için malzemeler:

  • 5 yumurta sarısı,
  • 100 g toz şeker,
  • 50 g nişasta,
  • 500 ml süt,
  • 25 g tereyağı,
  • Yarım kutu krema.

Tarifler

  • Guakamole Yatağında Tavuk Sarma

    Kapya biber, dolmalık biber ve orta boy soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Biraz zeytinyağı ile hafifçe yumuşayana kadar çevirin, tuzunu ve biberini ekleyin. Tavuk göğüslerini inceltin. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın. Rende peynir serpiştirin. Biberli iç harcı ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kürdanla sabitleyin. Önlü arkalı tavada hafifçe kızarttıktan sonra 180 derecede ısıttığınız fırında […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası

    Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin […]

    Devamı
  • Yulaflı, Yaban Mersinli Kurabiye

    Tereyağı ve şekeri krema haline gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, yulaf, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, özleşene kadar çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bir spatula ile nazikçe yedirin. Bu miktarda malzeme ile yaklaşık 10-12 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve en az yarım saat buzdolabında […]

    Devamı
  • Mangolu Kat Kat Chia Puding

    Chia tohumları, süt ve balı karıştırın, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada chia tohumları sütü emecek ve katılaşacak. Servis etmeden önce biz biraz daha sütle karıştırıp kıvamını açmanızı öneririz. Böylece servis yaptığınız bardaklara porsiyonlaması daha kolay olacak. Merak etmeyin, birkaç saat sonra chia pudding’iniz yine aynı kıvamı alacaktır. Chia puding, mango parçaları, bir kat daha […]

    Devamı