Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdı ve kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıba dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Bir saat kadar soğuyan keki kalıptan çıkarın. Enine ikiye kesin. Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya tereyağını ekleyin. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Pastacı kremasını kekin arasına bolca sürün. Orman meyvelerini serpiştirin ve kekin üst katını üzerine kapatın. Kalan krema ile keki sıvayın. Biz keki bitirmek için şeker hamuru kullandık. Siz de hazır şeker hamuru ile pürüzsüz bir görünüm elde edebilir ya da pastacı kreması ile pastanızı bitirebilirsiniz. Pastanızı orman meyveleri ise süsleyin. Biz ayrıca kırmızı şeker hamuru ile süslenmiş zencefilli kurabiyeler de kullandık. Zencefilli kurabiye tarifimiz de burada: http://bit.ly/TazeZencefilliKurabiye

Malzemeler

Vanilyalı pandispanya için malzemeler:

  • 6 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,
  • Tereyağı (kalıbı yağlamak için).

Pastacı kreması için malzemeler:

  • 5 yumurta sarısı,
  • 100 g toz şeker,
  • 50 g nişasta,
  • 500 ml süt,
  • 25 g tereyağı,
  • Yarım kutu krema.

Tarifler

  • Tatlı Patatesli Tart

    Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya […]

    Devamı
  • Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

    Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yulaf Lapası

    Yulafları süt ile ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı olursa süt ile açabilirsiniz. Biz biraz da bal ile tatlandırdık. Orman meyveleri, çiğ badem, fındık kırıkları ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, 1 paket Verita Böğürtlen, 1 çay bardağı yulaf, 1 […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Haçapuri

    Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin […]

    Devamı