Ahududu Cupcake

Ahududulu Cupcake

Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurtaları su ile karıştırın. Daha sonra şeker ve tereyağını çırparak elde ettiğiniz bu karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da bu karışıma ekleyin. Son olarak sütü ilave ederek cupcake kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 – 17 dakika kadar pişirin.

Sos için kremaya ahudutlarını ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Doğranmış beyaz çikolata parçalarını ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün mikser ile kabartıp daha önceden pişirdiğiniz keklerin üzerine krema torbası ile sıkın ve süsleyin. Ahududulu cupcake artık hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  •    125 gr tereyağı
  •    160 gr pudra şekeri
  •    2 yumurta
  •    1 yemek kaşığı su
  •    170 gr un
  •    10 gr kabartma tozu
  •    125 ml süt

Cupcake Üst Süsleme İçin

  •    250 ml krema
  •    150 gr beyaz çikolata
  •    40 gr Verita Ahududu

Tarifler

  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı
  • Avokadolu Meksika Bowl’u

    Orta ateşteki tencerenizde soğanı, sarımsağı, havuçları ve kerevizi zeytinyağı ile birkaç dakika çevirin. Tavuk kalçaları ekleyin ve renk alana kadar çevirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, biraz daha soteleyin. Tavuk suyunu, tuzu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısın, yarım saat pişirin. Lime suyunu ekleyin, tuzunu kontrol edin. Çorbanız pişerken lavaşlara tortilla süsü verelim. Lavaşlarınızı […]

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Tepsi Kebabı

    Tatlı patateslerinizi iki parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlayın. Kıymanızı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Tepsinize bir dilim tatlı patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Biber salçası ve zeytinyağını su ile karıştırıp tepsinizin üzerine gezdirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşıp bir saat, tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişme işleminin yarısında üzerine […]

    Devamı
  • Ahududulu Güllaç

    Aslında klasik güllaç tarifi yapıyoruz ama üzerini bambaşka hale getireceğiz. Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük […]

    Devamı