Kuşkonmaz Çorbası

Yeşil kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmaz ve soğanları ince bir şekilde soteleyin. Geniş bir tencere içine zeytinyağı koyarak soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra kuşkonmazları ve biberleri ilave ederek karıştırarak kavurmaya devam edin. Kavrulan sebzelerin üzerine 1 su bardağı su koyarak kaynamaya bırakın. Çorbanın terbiyesi için un ve tereyağı kavurun. Süt ve tavuk suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın. Sebzeleri terbiyenin içine alarak tuzunu ilave edip bir taşım kaynatın. Çorbanızı üzerine dereotu veya nane ilave ederek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 demet Verita Kuşkonmaz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yeteri kadar su ve tuz

Tarifler

  • Chia Puding Cheesecake

    Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar […]

    Devamı
  • Üç Malzemeli Kolay Mango Sorbe

    Mangoları soyun ve dilimleyin. Mango, lime suyu ve iki kaşık balı bir blender’a alıp püre haline gelene kadar çekin. İstediğinizden bir çıt daha tatlı olana kadar bal eklemeye devam edebilirsiniz. Bu karışımı bir süzgeçten geçirin, tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Dondurma

    Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan […]

    Devamı
  • Lime’lı Yaz Limonatası

    Lime’ların kabuklarını rendeleyin. Nane yaprakları, bal ve toz şekerle birkaç dakika yoğurun. Lime’ların suyunu bu karışıma sıkın. Bu şurup karışımını en az bir saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin ve süzün. Ağız tadınıza göre sulandırarak limonatanızı hazırlayın. Biz bol buz, lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis ettik. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Lime, […]

    Devamı