Kuşkonmaz Çorbası

Yeşil kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmaz ve soğanları ince bir şekilde soteleyin. Geniş bir tencere içine zeytinyağı koyarak soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra kuşkonmazları ve biberleri ilave ederek karıştırarak kavurmaya devam edin. Kavrulan sebzelerin üzerine 1 su bardağı su koyarak kaynamaya bırakın. Çorbanın terbiyesi için un ve tereyağı kavurun. Süt ve tavuk suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın. Sebzeleri terbiyenin içine alarak tuzunu ilave edip bir taşım kaynatın. Çorbanızı üzerine dereotu veya nane ilave ederek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 demet Verita Kuşkonmaz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yeteri kadar su ve tuz

Tarifler

  • Milföye Sarılmış Kuşkonmaz

    Milföy hamurlarını hafifçe açarak inceltin. Uzunlamasına, yaklaşık bir santimlik şeritler olacak şekilde kesin. Kuşkonmazların etrafına dolayın. Hamurlara çırpılmış yumurta, hamurların arasında kalan kuşkonmazlara da zeytinyağı sürün. Susam, çörek otu ve tuz serpin. 180 derece ısıttığınız fırının ızgara modunda, milföy hamurları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.    Malzemeler 1 demet Verita Kuşkonmaz, 2 yaprak milföy hamuru, […]

    Devamı
  • Altın Çilekli Bademli Kek

    Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Bursa Süt Helvası

    Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hafif ısınınca şekeri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak sütü ekleyin ve çırpma teli ile, topaklanmasına izin vermeden karıştırın. Tuzunu ekleyin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve hızlıca karıştırın ki pişmesinler. Kaynadıktan hemen sonra, fazla kıvam almasına izin vermeden ateşten alın […]

    Devamı
  • Zencefilli Cacık

    Süzme yoğurdu su ile açın; ince doğranmış salatalık, kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış zencefil, ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve lime suyu ile tatlandırın. Dereotu ve zencefil parçaları ile süsleyin, zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 su bardağı su, 2 adet salatalık, […]

    Devamı