Tatlı Patatesli Ekmek

Verita Tatlı Patates’i haşlayın ve püre haline getirin. Mayayı ılık ve şekerli suya dökerek aktive olmasını sağlayın. 150 gram tatlı patates püresi, maya, şeker, tereyağı, tuz ve yumurtaları karıştırın. Unu ekleyin. Eğer stand mikseriniz varsa 2-3 dakika yoğurun. Eğer elde çalışacaksanız, hamur toparlandıktan sonra 3-4 dakika yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa un eklemek yerine hamurunuzun üstünü örtüp 20 dakika kadar beklemenizi öneririz, kıvamının toparlandığını göreceksiniz. Hamuru yağladığınız bir kaseye alın, üstünü örtün, oda sıcaklığında bir saat ya da buzdolabında bir gün mayalanmasını bekleyin. 16 porsiyon halinde toplar oluşturun. Tepsiye aldığınız hamurlar, yaklaşık iki katına kabarana kadar bekleyin. Üstlerine çırpılmış yumurta sürün ve arzunuza göre susam veya çörek otu serpiştirin. 180 derecede, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 18 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Tatlı Patates,
  • 420 g un,
  • 2 yumurta,
  • 1 paket aktif kuru maya,
  • 30 g toz şeker,
  • 120 ml su,
  • 50 g tereyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz.

Tarifler

  • Tatlı Patatesli Tart

    Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya […]

    Devamı
  • Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

    Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yulaf Lapası

    Yulafları süt ile ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı olursa süt ile açabilirsiniz. Biz biraz da bal ile tatlandırdık. Orman meyveleri, çiğ badem, fındık kırıkları ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, 1 paket Verita Böğürtlen, 1 çay bardağı yulaf, 1 […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Haçapuri

    Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin […]

    Devamı