Tatlı Patatesli Tart

Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu arada tartın içini hazırlayalım. Tatlı patatesleri soyun, büyük parçalar halinde doğrayın ve bir çatal kolayca batacak hale gelene kadar haşlayın. Patates, 100 g tereyağı, toz şeker, nişasta, süt, 1 çimdik tuz, muskat ve tarçını mikserle karıştırın. Patates yumuşamış olduğu için kolayca pütürlü bir püre haline gelecek. Bu karışımı mikserle tamamen pürüzsüz hale getirmek imkansız. Dilerseniz mutfak robotunda çekebilirsiniz ancak bizce biraz pütür yerken hiç rahatsız edici değil. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Tart hamurunu kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın, bir oklavaya sarın, kalıbın üzerinde açarak yerleştirin, fazla kısımlarını kesin. Karışımı hamur döşenmiş kalıba dökün. 190 derecede, 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Tatlı Patates,
  • 200+100 g tereyağı,
  • 300 g (2,5 bardak) un,
  • 100 g (1/2 bardak) toz şeker,
  • 1 çorba kaşığı nişasta,
  • 50 ml (1/2 çay bardağı) buzlu su,
  • 100 ml (1 çay bardağı) süt,
  • 3 yumurta,
  • 1 çay kaşığı muskat,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1+1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Milföye Sarılmış Kuşkonmaz

    Milföy hamurlarını hafifçe açarak inceltin. Uzunlamasına, yaklaşık bir santimlik şeritler olacak şekilde kesin. Kuşkonmazların etrafına dolayın. Hamurlara çırpılmış yumurta, hamurların arasında kalan kuşkonmazlara da zeytinyağı sürün. Susam, çörek otu ve tuz serpin. 180 derece ısıttığınız fırının ızgara modunda, milföy hamurları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.    Malzemeler 1 demet Verita Kuşkonmaz, 2 yaprak milföy hamuru, […]

    Devamı
  • Altın Çilekli Bademli Kek

    Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Bursa Süt Helvası

    Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hafif ısınınca şekeri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak sütü ekleyin ve çırpma teli ile, topaklanmasına izin vermeden karıştırın. Tuzunu ekleyin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve hızlıca karıştırın ki pişmesinler. Kaynadıktan hemen sonra, fazla kıvam almasına izin vermeden ateşten alın […]

    Devamı
  • Zencefilli Cacık

    Süzme yoğurdu su ile açın; ince doğranmış salatalık, kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış zencefil, ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve lime suyu ile tatlandırın. Dereotu ve zencefil parçaları ile süsleyin, zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 su bardağı su, 2 adet salatalık, […]

    Devamı