Tatlı Patatesli Tart

Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu arada tartın içini hazırlayalım. Tatlı patatesleri soyun, büyük parçalar halinde doğrayın ve bir çatal kolayca batacak hale gelene kadar haşlayın. Patates, 100 g tereyağı, toz şeker, nişasta, süt, 1 çimdik tuz, muskat ve tarçını mikserle karıştırın. Patates yumuşamış olduğu için kolayca pütürlü bir püre haline gelecek. Bu karışımı mikserle tamamen pürüzsüz hale getirmek imkansız. Dilerseniz mutfak robotunda çekebilirsiniz ancak bizce biraz pütür yerken hiç rahatsız edici değil. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Tart hamurunu kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın, bir oklavaya sarın, kalıbın üzerinde açarak yerleştirin, fazla kısımlarını kesin. Karışımı hamur döşenmiş kalıba dökün. 190 derecede, 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Tatlı Patates,
  • 200+100 g tereyağı,
  • 300 g (2,5 bardak) un,
  • 100 g (1/2 bardak) toz şeker,
  • 1 çorba kaşığı nişasta,
  • 50 ml (1/2 çay bardağı) buzlu su,
  • 100 ml (1 çay bardağı) süt,
  • 3 yumurta,
  • 1 çay kaşığı muskat,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1+1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Chia Puding Cheesecake

    Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar […]

    Devamı
  • Üç Malzemeli Kolay Mango Sorbe

    Mangoları soyun ve dilimleyin. Mango, lime suyu ve iki kaşık balı bir blender’a alıp püre haline gelene kadar çekin. İstediğinizden bir çıt daha tatlı olana kadar bal eklemeye devam edebilirsiniz. Bu karışımı bir süzgeçten geçirin, tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Dondurma

    Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan […]

    Devamı
  • Lime’lı Yaz Limonatası

    Lime’ların kabuklarını rendeleyin. Nane yaprakları, bal ve toz şekerle birkaç dakika yoğurun. Lime’ların suyunu bu karışıma sıkın. Bu şurup karışımını en az bir saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin ve süzün. Ağız tadınıza göre sulandırarak limonatanızı hazırlayın. Biz bol buz, lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis ettik. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Lime, […]

    Devamı