Taze Zencefilli, Ballı Çay Özü

Zencefilin tümünü kibrit çöpü şeklinde, incecik doğrayın. Lime’ları da yarım daire şeklinde, yine incecik doğrayın. Taze zencefil ve lime parçalarını bir kavanoza alın. Üzerini kapatacak kadar bal ekleyin. Bu karışımın en az bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. Ertesi gün balın tamamen sıvılaştığını göreceksiniz, karışımınız artık hazır. Zencefil çayı demlemek için bir çorba kaşığı kadar zencefil ve lime parçasını bir bardağa alıp üzerine sıcak su ekleyin ve demleyin. Balından da ekleyerek damak tadınıza göre tatlandırın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Mangolu Kat Kat Chia Puding

    Chia tohumları, süt ve balı karıştırın, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada chia tohumları sütü emecek ve katılaşacak. Servis etmeden önce biz biraz daha sütle karıştırıp kıvamını açmanızı öneririz. Böylece servis yaptığınız bardaklara porsiyonlaması daha kolay olacak. Merak etmeyin, birkaç saat sonra chia pudding’iniz yine aynı kıvamı alacaktır. Chia puding, mango parçaları, bir kat daha […]

    Devamı
  • Fermente Zerdeçallı İçecek

    Önce zerdeçal anasını hazırlayalım. Taze zerdeçalınızı kabuğunu soymadan rendeleyin. İlk adımda bir dolu çorba kaşığı kadar taze zerdeçala ihtiyacımız var. Rende taze zerdeçalınızı, bir çorba kaşığı bal ile küçük bir kavanoza alın. Üç çorba kaşığı ılık su ekleyin ve bal çözülene kadar karıştırın. Kavanozun ağzını bir peçete ve paket bandı ile kapatın. Karanlık bir yerde […]

    Devamı
  • Ahududu Reçelli Sevgililer Günü Kurabiyesi

    Ahududular, toz şekerin yarısı ve jelatin hariç tüm malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru küçük cevizler boyutunda yuvarlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamur toplarını aralıklı olarak dizin, bir bardağın altı ile kurabiye boyutunda inceltin. Baş parmağınızı bir kez saat 10 ve […]

    Devamı
  • Zencefilli Sevgililer Günü Kurabiyesi

    Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, karbonat, tarçın, ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine […]

    Devamı