Yaban Mersinli Pişmeyen Çizkeyk

Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekerinin yarısı ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinleri sıcak suda eriterek krema karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Yaban mersini sosu için kalan pudra şekeri, 1 paket yaban mersini ve yarım çay bardağı suyu bir tencereye alın. Su kaynayıp yaban mersinleri yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Nişastayı bir kaşık su ile açın ve sosa ekleyin. Kısık ateşte katılaşana kadar pişirin. Soğuyunca pişmemiş yaban mersinleri ile karıştırın. Sosu katılaşmış çizkeykin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 1 adet Verita Lime,
  • 200g yulaflı bisküvi,
  • 100g tereyağı,
  • 400g labne peyniri,
  • 100g krema,
  • 200g pudra şekeri,
  • 2 yaprak jelatin.
  • 1 tatlı kaşığı nişasta.

Tarifler

  • Böğürtlenli Ekmek Üstleri

    Bagetinizi dilimleyin ve kızartın. Keçi peyniri sürün, eğer keçi peynirinden hoşlanmıyorsanız labne veya taze peynir de kullanabilirsiniz. İncir dilimleri, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyin. Üzerine bal gezdirip servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Böğürtlen, 2 adet incir, Keçi peyniri, Baget ekmek, Bal.

    Devamı
  • Yaban Mersinli, Böğürtlenli Vegan Cheesecake

    Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz vegan tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Vegan krem peynir, pudra şekeri, rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığı tozu ekleyin, tekrar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığını renk vermek için kullandık, siz dilerseniz kullanmayabilirsiniz. 1 […]

    Devamı
  • Lokmalık Tako Çanakları

    Muffin kalıbını yağlayın. Küçük boy lavaşları kalıbın içine çanak şeklinde yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar fırınlayın. Soğanı incecik doğrayın. Soğanların yarısı, rendelenmiş sarımsak ve kıymayı birlikte kavurun, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Lavaş çanaklarına önce kıymayı yerleştirin. Üzerine avokado dilimlerini, dilimlenmiş zeytini, soğanın kalan yarısını, rende çedar peynirini, minik doğranmış çeri domatesleri alın, kişniş ile […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Çubuk Dondurma

    Yaban mersinlerini yarım fincan su ile bir sos tenceresine alın ve kaynatın. Yaban mersinlerinin bir kısmını çatalla ezin ama bir kısmı da bütün kalsın. Altını kapatın ve lime suyunu ekleyin. Süzme yoğurdu içinde bal eritilmiş 1 fincan su ile inceltin. Yoğurdun yarısını dondurma kalıplarına dökün. Kalan yoğurda yaban mersinlerini ekleyin ve bu karışımı da kalıplara […]

    Devamı