Zencefilli Çikolatalı Tart

Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını, rendelenmiş zencefili ekleyin, mikseri çalıştırın. Buzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Hamuru merdaneye sarın ve kalıbın içine yerleştirin. Kenarlarlardaki fazlalıkları kesin. Üzerine çatal yardımı ile delikler açın. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatları yerleştirin. Bu şekilde 175 derecede 15-20 dakika pişirin, ardından kağıdı ve bakliyatları üzerinden alın ve 10 dakika daha pişirin. Pişen tart hamuru soğurken ganajınızı hazırlayın. Kremayı ısıtın, köpürmeye başlamadan ateşten alın ve kalınca doğradığınız bitter çikolatayı ekleyin. Karışım tamamen homojen olduktan sonra hamurunuzun üzerine dökün ve soğuması için buzdolabına alın. Ganaj sertleştikten sonra yaban mersini, ahududu ve frenk üzümü ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Tatlı Patatesli Tart

    Bu tariften bir büyük veya iki küçük kalıp tart çıkıyor. Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya […]

    Devamı
  • Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

    Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Yulaf Lapası

    Yulafları süt ile ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı olursa süt ile açabilirsiniz. Biz biraz da bal ile tatlandırdık. Orman meyveleri, çiğ badem, fındık kırıkları ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, 1 paket Verita Böğürtlen, 1 çay bardağı yulaf, 1 […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Haçapuri

    Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin […]

    Devamı