Zerdeçallı Haçapuri

Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, mayanın aktive olmasını bekleyin. Unu, oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını, tuzu ekleyin. Dört büyük boğum zerdeçalı soyun, rendeleyin ve karışıma ekleyin.  Biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olacak, endişe etmeyin. Hamur mayalanırken peynirlerinizi rendeleyip karıştırın. Hamuru dört parçaya bölün, bol un içinde yuvarlayın, pişirme kağıdına alıp pide gibi şekil verin ancak kenarları pideden daha kalın, daha puf puf olmalı. Peynirli harcı yayın, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Haçapurileri fırından çıkarın, üzerine birer yumurta kırın, kalan tereyağını paylaştırın, fırını ızgara ayarına getirin ve 2 dakika üstünü kızartın. Geleneksel olarak, tereyağı, yumurta sarısı ve peynirler karıştırılarak yenir. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
  • 2 bardak ılık süt,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 paket aktif kuru maya,
  • 200 g tereyağı,
  • 4 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 250 g beyaz peynir,
  • 250 g dil peyniri,
  • 4 adet yumurta.

Tarifler

  • Milföye Sarılmış Kuşkonmaz

    Milföy hamurlarını hafifçe açarak inceltin. Uzunlamasına, yaklaşık bir santimlik şeritler olacak şekilde kesin. Kuşkonmazların etrafına dolayın. Hamurlara çırpılmış yumurta, hamurların arasında kalan kuşkonmazlara da zeytinyağı sürün. Susam, çörek otu ve tuz serpin. 180 derece ısıttığınız fırının ızgara modunda, milföy hamurları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.    Malzemeler 1 demet Verita Kuşkonmaz, 2 yaprak milföy hamuru, […]

    Devamı
  • Altın Çilekli Bademli Kek

    Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar […]

    Devamı
  • Orman Meyveli Bursa Süt Helvası

    Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Hafif ısınınca şekeri ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak sütü ekleyin ve çırpma teli ile, topaklanmasına izin vermeden karıştırın. Tuzunu ekleyin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve hızlıca karıştırın ki pişmesinler. Kaynadıktan hemen sonra, fazla kıvam almasına izin vermeden ateşten alın […]

    Devamı
  • Zencefilli Cacık

    Süzme yoğurdu su ile açın; ince doğranmış salatalık, kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış zencefil, ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve lime suyu ile tatlandırın. Dereotu ve zencefil parçaları ile süsleyin, zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 su bardağı su, 2 adet salatalık, […]

    Devamı