Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı içine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet (orta boy) karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağına yakın un
  • 6 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • Tuz

Tarifler

  • Avokadolu Ayran Aşı

    Buğdayı yumuşayana kadar kaynatın ve süzün. Süzme yoğurdu su ile açın. Nohut, buğday, ince doğranmış avokado, ince kıyılmış taze nane, tuz ve karabiber ile karıştırın. Buzdolabında soğutun. Zeytinyağını kuru nane ile kızdırın. Servis ederken çorbanızın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 1 su bardağı konserve nohut, 1 su bardağı buğday […]

    Devamı
  • Limonata Jölesi

    Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. […]

    Devamı
  • Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu […]

    Devamı
  • Ahududulu Masum Çizkeyk

    Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz […]

    Devamı