Avokado Çorbası

Soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında çevirin. Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş avokado, lime suyu, soğan, tavuk suyu, dilimlenmiş salatalık, tuz ve karabiberi bir blender’a alın. Taşmaması için kapağını bir havlu ile destekleyerek püre kıvamına gelene kadar karışımı çekin. Salatalık dilimleri, süzme yoğurt, dolmalık fıstık ve çörekotu ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • Yarım Verita Lime’ın suyu,
  • 100 ml zeytinyağı,
  • 1 orta boy soğan, doğranmış,
  • 2 bardak tavuk ya da sebze suyu,
  • 1 adet büyük boy salatalık,
  • Tuz ve karabiber,
  • Süslemek için bir adet salatalık, süzme yoğurt, dolmalık fıstık, maydanoz, çörekotu.

Tarifler

  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı
  • Avokadolu Meksika Bowl’u

    Orta ateşteki tencerenizde soğanı, sarımsağı, havuçları ve kerevizi zeytinyağı ile birkaç dakika çevirin. Tavuk kalçaları ekleyin ve renk alana kadar çevirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, biraz daha soteleyin. Tavuk suyunu, tuzu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısın, yarım saat pişirin. Lime suyunu ekleyin, tuzunu kontrol edin. Çorbanız pişerken lavaşlara tortilla süsü verelim. Lavaşlarınızı […]

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Tepsi Kebabı

    Tatlı patateslerinizi iki parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlayın. Kıymanızı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Tepsinize bir dilim tatlı patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Biber salçası ve zeytinyağını su ile karıştırıp tepsinizin üzerine gezdirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşıp bir saat, tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişme işleminin yarısında üzerine […]

    Devamı