Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Kırmızı Pomelolu Mini Tartlar

Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya […]

Devamı

Ahududulu Kurabiye

Ahududuları dipfrize alın. Fırını 190 derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Esmer şeker yoksa aynı miktarda toz şeker ve 1 çorba kaşığı pekmez kullanabilirsiniz. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, karbonat, vanilya ve tuzu üç parti şeklinde karışıma ekleyin. Beyaz çikolatayı irice doğrayın ve karışıma […]

Devamı

Çarkıfelekli kek

Yumurtaları ve toz şekeri krema haline gelene kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, vanilya özütü, lime suyu ve rendelediğiniz lime kabuğunu ekleyin, karıştırın. Bir adet çarkıfeleğin suyunu ve çekirdeklerini ekleyin. Un ve kabartma tozunu ekleyin, mümkün olduğunca az karıştırarak unu karışıma yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aldığınız karışımı 180 derecede ısınmış fırında […]

Devamı

Zencefilli Kurabiye Adamlar

Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, muskat, rende zencefil, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. […]

Devamı