Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Ahududulu Çikolatalı Tart

Yulaflı bisküvileri blender’da un haline getirin, eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve tart kalıbına alın, bastırarak düzeltin. Bir miktar kabaracaklar, bu sebeple ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririz. 180 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Çikolatalı garaj için kremayı ısıtın. Ateşten alın ve içine doğradığınız çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin, oda sıcaklığına […]

Devamı

Ananaslı Çikolatalı Kek

Fırını 175 derecede ısıtın. Kare bir kek kalıbına yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayın. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirin. Şekeri, yumurtaları, sütü, yağı ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Sıcak su, kekteki çikolata tadını artıracak ve oldukça nemli bir kek elde etmenizi […]

Devamı

Kivili Mini Tartlar

Yulaflı bisküvileri blender’da un haline getirin, eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve mini tart kalıplarına alın, bastırarak düzeltin. Bir miktar kabaracaklar, bu sebeple ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririz. 180 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Bal ile krem peyniri karıştırın ve mini tartlarınıza sürün. İnce kesilmiş kivilerle süsleyin. Dilerseniz üzerine […]

Devamı

Yaban Mersinli Çubuk Dondurma

Yaban mersinlerini yarım fincan su ile bir sos tenceresine alın ve kaynatın. Yaban mersinlerinin bir kısmını çatalla ezin ama bir kısmı da bütün kalsın. Altını kapatın ve lime suyunu ekleyin. Süzme yoğurdu içinde bal eritilmiş 1 fincan su ile inceltin. Yoğurdun yarısını dondurma kalıplarına dökün. Kalan yoğurda yaban mersinlerini ekleyin ve bu karışımı da kalıplara […]

Devamı