Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Demirhindi Soslu Tavuk

Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış on adet demirhindi, lime suyu, zeytinyağı, bal, tuz, karabiber ve soya sosunu blender’da çekerek sos haline getirin. İki çorba kaşığı kadar ayırın. Kalanını tavuk kalçaların üzerine sürün. Tavukları ve kuşkonmazları ızgarada pişirin. Demirhindili sos tatlı olduğu için yanabilir, gözünüzü ayırmamanızı öneririz. Tavuğunuzun pişip pişmediğine emin olmak için köşesinden bıçakla bir delik […]

Devamı

Tatlı Patates Soslu, Mantarlı Makarna

Tatlı patatese çatalla delikler açın ve 180 derecede, 45 dakika kadar pişirin. Soğuyunca ikiye kesip etini kaşıkla kabuğundan ayırın. Makarnanızı pişirmeye başlayın. Soğan ve iki diş sarımsağı zeytinyağında beş dakika çevirin. Tatlı patatesi, soğan, sarımsak, Hindistan cevizi sütü, toz biber, lime suyu, tuz, karabiber ve su ile blender’da püre haline getirin. Sulu bir boza kıvamı […]

Devamı

Nektarin, Mozzarella ve Şeker Domates Salatası

Nektarinleri ince dilimler halinde dilimleyin. Hafifçe zeytinyağlanmış ızgara tavada, dilimleriniz hafifçe yumuşayana kadar arkalı önlü ızgara edin. Şeker domates, minik mozzarella topları ve fesleğen yaprakları ile salatanızı hazırlayın. Minik mozzarella toplarından bulamazsanız, normal bir top mozzarellayı parçalayıp kullanabilirsiniz. Biz üzerine 3 ölçü zeytinyağı ve 1 ölçü lime ile hazırladığımız sosu gezdirdik. Afiyet olsun. Malzemeler 2 […]

Devamı

Taze Zerdeçallı Çılbır

İyi bir çılbır için yumurtalarınızın çok taze olması gerektiğini hatırlatarak başlayalım. Eğer yumurtalarınız çok taze değilse bir süzgece kırabilir ve çok sulu beyaz kısmını süzdürebilirsiniz. Hafifçe tıkırdayacak kadar  ısıttığınız suyunuzun içine bir kaşık sirke ekleyin. Kaşıkla bir girdap oluşturup yumurtanızı tam girdabın ortasına bırakın, bu poşelediğiniz yumurtanın dağılmadan pişmesini sağlayacak. Yaklaşık iki dakika kısık ateşte, […]

Devamı