Ahududulu Kombucha

Kombucha’nızı ikinci kez fermente etmek ve bu sırada aromalandırmak çok kolay. Bir kavanoza ahududularınızı ve önceden fermente ettiğiniz ya da hazır aldığınız kombucha’yı dökün. Eğer hazır kombucha kullanıyorsanız içeceğiniz ikinci kere fermente olmayacaktır, sadece aromalanacaktır. Eğer kombucha’nız ev yapımı ise ikinci fermantasyondan önce henüz buzdolabına girmemiş olması gerekiyor. Kapağını sıkıca kapatırsanız daha gazlı bir kombucha elde edersiniz ancak fermentasyon süreniz kısalır. Biz kapağı kapatılmış bir kavanozda iki günü geçirmemenizi ve kavanozda iki parmak boşluk bırakmanızı öneririz. Eğer iki günün sonunda kombucha’nız istediğiniz lezzete ulaşmadıysa, günde bir kez kavanozun kapağını açarak beş güne kadar demlemeye devam edebilirsiniz. Çayınızı süzüp şişeledikten sonra, ahududularınızı smootie gibi tariflerde kullanmayı ihmal etmeyin! Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 paket Verita Ahududu
  • 1 litre kombucha

Tarifler

  • Pancar Tabanlı Avokado Pizza

    Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz. Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Makarna

    Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım. İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. […]

    Devamı
  • Mangolu İçmelik Sirke (Shrub)

    Mango kabukları ve çekirdeğini şeker ile iyice, eze eze ovalayın. Buzdolabında en az üç gün gün bekletin. Dilerseniz beş güne kadar bekleyebilir. Şeker kendi kendine tamamen erdiğinde hazır demektir. Mangonun suyunu iyice ezerek süzün. Şimdi bu şuruba sirke ekleyeceğiz. Sıradan bir mango ile hazırlarken şurup ile sirkeyi bire bir ölçüde kullanıyoruz ama Verita Yemeye Hazır […]

    Devamı
  • Guakamoleli Nachos

    Önce nachos tarifinin olmazsa olmazı guakamoleyi hazırlayalım. Mor soğanın yarısını, kişniş yapraklarını ve çeri domatesleri doğrayın. Avokadonuzu ezin, yarım lime’ın suyunun sıkın, tüm malzemeleri tuz ve karabiber ile karıştırın. Mısır cipslerini tabağınıza serin. Üstüne kıyma, süzülmüş Meksika fasulyesi, kalan mor soğanı, dilimlenmiş biberleri ve doğranmış kişniş yapraklarını yerleşirin. Üzerine süzme yoğurt gezdirin, guakamoleniz ve lime […]

    Devamı