Ahududulu Kombucha

Kombucha’nızı ikinci kez fermente etmek ve bu sırada aromalandırmak çok kolay. Bir kavanoza ahududularınızı ve önceden fermente ettiğiniz ya da hazır aldığınız kombucha’yı dökün. Eğer hazır kombucha kullanıyorsanız içeceğiniz ikinci kere fermente olmayacaktır, sadece aromalanacaktır. Eğer kombucha’nız ev yapımı ise ikinci fermantasyondan önce henüz buzdolabına girmemiş olması gerekiyor. Kapağını sıkıca kapatırsanız daha gazlı bir kombucha elde edersiniz ancak fermentasyon süreniz kısalır. Biz kapağı kapatılmış bir kavanozda iki günü geçirmemenizi ve kavanozda iki parmak boşluk bırakmanızı öneririz. Eğer iki günün sonunda kombucha’nız istediğiniz lezzete ulaşmadıysa, günde bir kez kavanozun kapağını açarak beş güne kadar demlemeye devam edebilirsiniz. Çayınızı süzüp şişeledikten sonra, ahududularınızı smootie gibi tariflerde kullanmayı ihmal etmeyin! Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 paket Verita Ahududu
  • 1 litre kombucha

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı