Yaban mersinli muffin

Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı yaban mersinlerini unlamak için ayırın. Kalan unlu karışımı yoğurtlu karışımınıza ekleyip homojen olana kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek karışımınız hazır olduğunda yaban mersinlerini alıp  geniş bir kapta ayırdığımız un ile harmanlayın. Yaban mersinlerinin her tarafı un ile kaplanınca kek karışımınıza ekleyip yine spatula yardımıyla çok hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru muffin kağıdı yerleştirdiğiniz ya da yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 190 C’de 20-25 dakika kadar pişirin, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı Verita Dr Blue Yaban mersini

Tarifler

  • Lime’lı Yaz Limonatası

    Lime’ların kabuklarını rendeleyin. Nane yaprakları, bal ve toz şekerle birkaç dakika yoğurun. Lime’ların suyunu bu karışıma sıkın. Bu şurup karışımını en az bir saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin ve süzün. Ağız tadınıza göre sulandırarak limonatanızı hazırlayın. Biz bol buz, lime dilimleri ve nane yaprakları ile servis ettik. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Lime, […]

    Devamı
  • Demirhindi Soslu Tavuk

    Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış on adet demirhindi, lime suyu, zeytinyağı, bal, tuz, karabiber ve soya sosunu blender’da çekerek sos haline getirin. İki çorba kaşığı kadar ayırın. Kalanını tavuk kalçaların üzerine sürün. Tavukları ve kuşkonmazları ızgarada pişirin. Demirhindili sos tatlı olduğu için yanabilir, gözünüzü ayırmamanızı öneririz. Tavuğunuzun pişip pişmediğine emin olmak için köşesinden bıçakla bir delik […]

    Devamı
  • Demirhindili Buzlu Çay

    4 bardak suyu, ayıkladığınız demirhindiler ile kaynatın. Ateşi kapatın, çayları ekleyin ve ağzı kapalı olarak y20 dakika demleyin. Çayınızı süzün. Yumuşayan demirhindileri çatalla ezerek veya blender’da püre haline getirin. Püreyi çayınıza geri ekleyin ve bal ile tatlandırın. Çayınız tortusuz olsun isterseniz bir tülbentle süzebilirsiniz. Çayınız soğuduktan sonra buzla dolu sürahiye alın. Buz ve lime dilimi […]

    Devamı
  • Böğürtlenli Kek

    Yumurtaları ve toz şekeri krema haline gelene kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt, vanilya özütü, lime suyu ve rendelediğiniz lime kabuğunu ekleyin, karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin, mümkün olduğunca az karıştırarak unu karışıma yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aldığınız karışımı 180 derecede ısınmış fırında 30-45 dakika arası pişirin. 30 dakikadan sonra […]

    Devamı