Yaban mersinli muffin

Derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 yemek kaşığı yaban mersinlerini unlamak için ayırın. Kalan unlu karışımı yoğurtlu karışımınıza ekleyip homojen olana kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek karışımınız hazır olduğunda yaban mersinlerini alıp  geniş bir kapta ayırdığımız un ile harmanlayın. Yaban mersinlerinin her tarafı un ile kaplanınca kek karışımınıza ekleyip yine spatula yardımıyla çok hafif karıştırın.

Hazırladığınız hamuru muffin kağıdı yerleştirdiğiniz ya da yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 190 C’de 20-25 dakika kadar pişirin, afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı Verita Dr Blue Yaban mersini

Tarifler

  • Tatlı Patates Tatlısı

    Tatlı patatesleri önce diskler şeklinde kesin, sonra bu diskleri de ikiye keserek yarım ay şeklinde dilimler elde edin. Tatlı patatesleri ve şekeri kısık ateşe alın. Şekerler eridikten sonra ateşi biraz açarak tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra, tahin ve ceviz içi ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Tatlı Patates, 1 fincan […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Köfteli Çökertme Kebabı

    Kıyma, zerdeçal, ince doğranmış soğan, galeta unu, köfte baharı, kimyon, tuz, karabiber, toz biber, karbonat, yumurta, sirke ve zeytinyağını karıştırın, en az üç dakika yoğurun ve küçük köfteler haline getirin. En az yarım saat dinlendirin. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit gibi kesin, bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri derin yağda kızartın. Aynı yağda […]

    Devamı
  • Bitter Çikolatalı Yaban Mersinli Mini Tart

    Tereyağını yarım saat dipfrizde dondurun. Un, kakao, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Yumurtayı ekleyip bir kez daha bızlatın. Hamuru elinizde, sadece bir topak haline gelene kadar yoğurun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Bozuk para kalınlığında açıp mini tart kalıplarına alın. Çatalla delikler açın ve 180 derecede, 25 dakika pişirin. Bu sırada kısık teşte ısıttığınız krema içine […]

    Devamı
  • Kuşkonmazlı Başlangıç Tabağı

    Kuşkonmazları, mızrak kısmını bırakıp sebze soyucu ile soyun. Kaynar suda 30 saniye haşlayıp soğuk suya alın. Süzdükten sonra zeytinyağlayın, tuzlayın, biberleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları 7 dakika haşlayın. Soyup ortadan ikiye kesin. Bir servis tabağına kuşkonmazlar, yumurtalar, arpacık soğanı halkaları, füme diller ve elinizle parçaladığınız mozzarella peynirini yerleştirin. Zeytinyağı gezdirin, tuz ve biberle tatlandırın. Maydanoz ile […]

    Devamı