Böğürtlen çayı

3 su bardağı böğürtlen ile 1.5 su bardağı toz şekeri mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tutam karbonatı ekleyip karıştırın. 6 su bardağı sıcak suyu 3 poşet siyah çaya ilave edip 4 dakika sonra poşetleri çıkarın. Ilınan çayı böğürtlen püresine ekleyip robotta 2 dakika karıştırın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su ilave edin. Buz, nane, isteğe göre maydanoz ve böğürtlen ile süsleyerek servis yapın.
Böğürtlen çayınız artık hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 3 su bardağı Verita Böğürtlen
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 poşet siyah çay
  • Buz
  • Nane
  • Karbonat
  • 6 su bardağı sıcak su

Tarifler

  • Zerdeçallı Simit Kebabı

    Bulgur ve ılık suyu karıştırın, bulgurlar suyu çekip şişene kadar bekletin. Kıyma, baharatlar, rendelenmiş sarımsak, bir boğum rendelenmiş taze zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyin, köfte gibi yoğurun. Önceden ıslatılmış şişlerde uzun köfteler şeklinde hazırlayın. İki şekilde pişirebilirsiniz. İlk alternatif 200 derecede ısıtılmış fırın. İkinci alternatif ise dökme tavanızı mangal gibi kullanmak. Yani şişleri tavanın yüzeyine […]

    Devamı
  • Altın Soslu Sini Mantısı

    Hamur için havuz şeklinde açtığınız una yumurta ve tuz ekleyip karıştırın. Sert bir hamur elde edene kadar yavaşça su ilave edin. Hamuru bezelere ayırıp  çok ince olmayacak şekilde açın. 4×4 santim büyüklüğünde kareler halinde kesin. Harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Harcı hamurlara pay edip ortaları açık kalacak şekilde karşılıklı […]

    Devamı
  • Ahududu Sosu

    Ahududu sosu için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Bu tarifte sosu zaten bir tatlının üzerinde kullandığımız için içine şeker koymadık. Ancak dilerseniz yarım çay bardağı pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası

    Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin […]

    Devamı