Böğürtlen çayı

3 su bardağı böğürtlen ile 1.5 su bardağı toz şekeri mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tutam karbonatı ekleyip karıştırın. 6 su bardağı sıcak suyu 3 poşet siyah çaya ilave edip 4 dakika sonra poşetleri çıkarın. Ilınan çayı böğürtlen püresine ekleyip robotta 2 dakika karıştırın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su ilave edin. Buz, nane, isteğe göre maydanoz ve böğürtlen ile süsleyerek servis yapın.
Böğürtlen çayınız artık hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 3 su bardağı Verita Böğürtlen
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 poşet siyah çay
  • Buz
  • Nane
  • Karbonat
  • 6 su bardağı sıcak su

Tarifler

  • Tatlı Patates Tatlısı

    Tatlı patatesleri önce diskler şeklinde kesin, sonra bu diskleri de ikiye keserek yarım ay şeklinde dilimler elde edin. Tatlı patatesleri ve şekeri kısık ateşe alın. Şekerler eridikten sonra ateşi biraz açarak tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra, tahin ve ceviz içi ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Tatlı Patates, 1 fincan […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Köfteli Çökertme Kebabı

    Kıyma, zerdeçal, ince doğranmış soğan, galeta unu, köfte baharı, kimyon, tuz, karabiber, toz biber, karbonat, yumurta, sirke ve zeytinyağını karıştırın, en az üç dakika yoğurun ve küçük köfteler haline getirin. En az yarım saat dinlendirin. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit gibi kesin, bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri derin yağda kızartın. Aynı yağda […]

    Devamı
  • Bitter Çikolatalı Yaban Mersinli Mini Tart

    Tereyağını yarım saat dipfrizde dondurun. Un, kakao, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Yumurtayı ekleyip bir kez daha bızlatın. Hamuru elinizde, sadece bir topak haline gelene kadar yoğurun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Bozuk para kalınlığında açıp mini tart kalıplarına alın. Çatalla delikler açın ve 180 derecede, 25 dakika pişirin. Bu sırada kısık teşte ısıttığınız krema içine […]

    Devamı
  • Kuşkonmazlı Başlangıç Tabağı

    Kuşkonmazları, mızrak kısmını bırakıp sebze soyucu ile soyun. Kaynar suda 30 saniye haşlayıp soğuk suya alın. Süzdükten sonra zeytinyağlayın, tuzlayın, biberleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları 7 dakika haşlayın. Soyup ortadan ikiye kesin. Bir servis tabağına kuşkonmazlar, yumurtalar, arpacık soğanı halkaları, füme diller ve elinizle parçaladığınız mozzarella peynirini yerleştirin. Zeytinyağı gezdirin, tuz ve biberle tatlandırın. Maydanoz ile […]

    Devamı