Kivi Reçeli

Kivileri soyun ve dilimleyin. Biz denemelerimiz sonunda dağılıp yok olmayan boyut için bir kiviyi 20 parçaya bölmenin en uygunu olduğunu gördük. Bunun için kivinizi önce boylamasına ikiye bölün, bu yarım parçayı da boylamasına ikiye kesin, elde ettiğiniz çeyrek kiviyi beş parçaya bölün. Doğradığınız kivileri (kaynarken etrafa sıçramaması için) yüksek bir tencereye alın. Üzerine şeker ekleyin ve yarım lime suyu sıkın. Şekerler eriyene kadar kısık ateşte ısıtın, orta ateşe getirin ve 10 dakika kaynatın. Jelleştiğinden emin olmak için termometre ile ölçebilirsiniz, aradığımız derece 104-105. Termometreniz yoksa buzluğa koyduğunuz bir tabak ile test edebilirsiniz. Afiyet olsun.    

Malzemeler

Tarifler

  • Zerdeçallı Pancar Çorbası

    Zeytinyağında soğanları çevirin. Şeffaflaşmaya başladığında sarım sağı ekleyin ve biraz daha çevirin. Tavuk suyu, pancar, tuz ve biberini ekleyin, pancarlar yumuşayana kadar, 7-8 dakika kaynatın. Domates püresini, rendelenmiş bir tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Karışımı bir blender’a alın ve pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Biz kızarmış ekmek dilimleri, maydanoz, çam fıstığı […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli Naked Cake

    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarına toz şekerin yarısını ekleyip katılaşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve vanilyayı eklediğiniz yumurta sarılarını krema haline gelene kadar çırpın. Beyazları havasını söndürmeden, yani katlayarak sarılara yedirin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Tereyağı ile yağladığınız iki adet çember kalıba dökün ve 180 derecede kürdan testini geçene kadar, […]

    Devamı
  • Yaban Mersinli ve Hindistan Cevizli Makaronlar

    Hindistan cevizini rendeleyin ve bir fırın tepsisine yayın. 70 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kurutun. Çikolata ve bisküvi dışındaki bütün malzemeleri blender’da karıştırın. Bir donduma kaşığı ile bisküvilerin üzerine yarım toplar şeklinde yerleştirin ve buzdolabına alın. Bitter çikolata benmari usulü eritin ve soğuyarak kıvam almış makaronlarınızın üzerine kaşıkla gezdirin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita […]

    Devamı
  • Tatlı Patates ve Zencefilli Pumpkin Spice Latte

    Doğradığınız tatlı patatesi ve 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefili kaynatın. Patatesler yumuşadığında baharatları ekleyin ve iki dakika daha kaynatın.  Blender’da püre haline getirin ve bal ile vanilyayı ekleyin. Isıttığınız sütü ve kahveyi karışımınıza ekleyin. Sıcak sıcak bardağa alıp üzerine çırpılmış krema ekleyin. Tarçın serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita Taze Zencefil, 1 […]

    Devamı