Kivi Reçeli
Kivileri soyun ve dilimleyin. Biz denemelerimiz sonunda dağılıp yok olmayan boyut için bir kiviyi 20 parçaya bölmenin en uygunu olduğunu gördük. Bunun için kivinizi önce boylamasına ikiye bölün, bu yarım parçayı da boylamasına ikiye kesin, elde ettiğiniz çeyrek kiviyi beş parçaya bölün. Doğradığınız kivileri (kaynarken etrafa sıçramaması için) yüksek bir tencereye alın. Üzerine şeker ekleyin ve yarım lime suyu sıkın. Şekerler eriyene kadar kısık ateşte ısıtın, orta ateşe getirin ve 10 dakika kaynatın. Jelleştiğinden emin olmak için termometre ile ölçebilirsiniz, aradığımız derece 104-105. Termometreniz yoksa buzluğa koyduğunuz bir tabak ile test edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gram Verita Gurme Kivi,
- 1 adet Verita Lime,
- 170 gram (1 su bardağı) şeker.