Kivili Çubuk

Kivili buz çubukları

12 adet kiviyi soyup her birini dörde bölün. Kivileri lime suyu ve pudra şekeri ile püre haline gelene kadar blenderdan ve daha sonra süzgeçten geçirin.

Püreyi dört adet 150 ml’lik kalıplara paylaştırın ve 1- 2 saat derin dondurucuda bekletin. Dondurma çubuklarını batırmak için karışımın tam donmaması lazım! En az 5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kivili buz çubuklarını kalıplarından kolayca çıkarabilmeniz için, kalıpların dışını biraz sıcak suyun altına tutun.

Malzemeler

Tarifler

  • Tatlı Patates Tatlısı

    Tatlı patatesleri önce diskler şeklinde kesin, sonra bu diskleri de ikiye keserek yarım ay şeklinde dilimler elde edin. Tatlı patatesleri ve şekeri kısık ateşe alın. Şekerler eridikten sonra ateşi biraz açarak tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra, tahin ve ceviz içi ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 3 adet Verita Tatlı Patates, 1 fincan […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Köfteli Çökertme Kebabı

    Kıyma, zerdeçal, ince doğranmış soğan, galeta unu, köfte baharı, kimyon, tuz, karabiber, toz biber, karbonat, yumurta, sirke ve zeytinyağını karıştırın, en az üç dakika yoğurun ve küçük köfteler haline getirin. En az yarım saat dinlendirin. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit gibi kesin, bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri derin yağda kızartın. Aynı yağda […]

    Devamı
  • Bitter Çikolatalı Yaban Mersinli Mini Tart

    Tereyağını yarım saat dipfrizde dondurun. Un, kakao, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Yumurtayı ekleyip bir kez daha bızlatın. Hamuru elinizde, sadece bir topak haline gelene kadar yoğurun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Bozuk para kalınlığında açıp mini tart kalıplarına alın. Çatalla delikler açın ve 180 derecede, 25 dakika pişirin. Bu sırada kısık teşte ısıttığınız krema içine […]

    Devamı
  • Kuşkonmazlı Başlangıç Tabağı

    Kuşkonmazları, mızrak kısmını bırakıp sebze soyucu ile soyun. Kaynar suda 30 saniye haşlayıp soğuk suya alın. Süzdükten sonra zeytinyağlayın, tuzlayın, biberleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları 7 dakika haşlayın. Soyup ortadan ikiye kesin. Bir servis tabağına kuşkonmazlar, yumurtalar, arpacık soğanı halkaları, füme diller ve elinizle parçaladığınız mozzarella peynirini yerleştirin. Zeytinyağı gezdirin, tuz ve biberle tatlandırın. Maydanoz ile […]

    Devamı