Kivili Çubuk

Kivili buz çubukları

12 adet kiviyi soyup her birini dörde bölün. Kivileri lime suyu ve pudra şekeri ile püre haline gelene kadar blenderdan ve daha sonra süzgeçten geçirin.

Püreyi dört adet 150 ml’lik kalıplara paylaştırın ve 1- 2 saat derin dondurucuda bekletin. Dondurma çubuklarını batırmak için karışımın tam donmaması lazım! En az 5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kivili buz çubuklarını kalıplarından kolayca çıkarabilmeniz için, kalıpların dışını biraz sıcak suyun altına tutun.

Malzemeler

Tarifler

  • Zerdeçallı Simit Kebabı

    Bulgur ve ılık suyu karıştırın, bulgurlar suyu çekip şişene kadar bekletin. Kıyma, baharatlar, rendelenmiş sarımsak, bir boğum rendelenmiş taze zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyin, köfte gibi yoğurun. Önceden ıslatılmış şişlerde uzun köfteler şeklinde hazırlayın. İki şekilde pişirebilirsiniz. İlk alternatif 200 derecede ısıtılmış fırın. İkinci alternatif ise dökme tavanızı mangal gibi kullanmak. Yani şişleri tavanın yüzeyine […]

    Devamı
  • Altın Soslu Sini Mantısı

    Hamur için havuz şeklinde açtığınız una yumurta ve tuz ekleyip karıştırın. Sert bir hamur elde edene kadar yavaşça su ilave edin. Hamuru bezelere ayırıp  çok ince olmayacak şekilde açın. 4×4 santim büyüklüğünde kareler halinde kesin. Harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Harcı hamurlara pay edip ortaları açık kalacak şekilde karşılıklı […]

    Devamı
  • Ahududu Sosu

    Ahududu sosu için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Bu tarifte sosu zaten bir tatlının üzerinde kullandığımız için içine şeker koymadık. Ancak dilerseniz yarım çay bardağı pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, […]

    Devamı
  • Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası

    Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin […]

    Devamı