Mangolu İçmelik Sirke (Shrub)
Mango kabukları ve çekirdeğini şeker ile iyice, eze eze ovalayın. Buzdolabında en az üç gün gün bekletin. Dilerseniz beş güne kadar bekleyebilir. Şeker kendi kendine tamamen erdiğinde hazır demektir. Mangonun suyunu iyice ezerek süzün. Şimdi bu şuruba sirke ekleyeceğiz. Sıradan bir mango ile hazırlarken şurup ile sirkeyi bire bir ölçüde kullanıyoruz ama Verita Yemeye Hazır Mango olgun olduğu için 1-1,5 ölçüsünde sirke kullanmanızı öneririz. Hazırladığınız mangolu sirkeyi ağız tadınıza göre miktarını ayarlayarak maden suyu ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
- 1 fincan toz şeker,
- Elma sirkesi.