Narlı taze zencefilli gazoz

Küçük bir ceviz büyüklüğünde taze zencefili incecik dilimleyin. 2 adet narın suyunu sıkın ve gazozu ekleyip karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın. Taze naneyle süsleyip servis yapın. Zevkinize göre buz da ekleyebilirsiniz.

Narlı taze zencefilli gazozunuz artık hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Zerdeçallı Humus

    Tüm malzemeleri mutfak robotuna alın ve özleşene kadar 2-3 dakika çekin. Kıvamını açana kadar su eklemeye devam edin. Tabağa aldıktan sonra bir kaşıkla üzerinde halka şeklinde bir oyuk açın ve oyuğu zeytinyağı ile doldurun. Biz baharatlı nohut kavurma, zerdeçal rendesi, nane yaprakları ve susam ile süsledik. Afiyet olsun. Malzemeler 1 tatlı kaşığı dilimlenmiş Verita Taze […]

    Devamı
  • Fırında çıtır tatlı patates

    Tatlı patatesleri kabuklarını soymadan, elma dilimi şeklinde doğrayın. İçine sirke ve tuz attığınız kaynar suda altı dakika kaynatın. Bu arada 50g nişastayı 80g su ile karıştırın. Tatlı patatesleri süzdükten sonra, hala sıcakken nişastalı karışım içine alın ve güzelce karıştırın. Patatesleri yağlı kağıda dizin, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirip önceden 220 derecede ısıttığınız, tercihen turbo […]

    Devamı
  • Ahududulu Çikolatalı Tart

    Yulaflı bisküvileri blender’da un haline getirin, eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve tart kalıbına alın, bastırarak düzeltin. Bir miktar kabaracaklar, bu sebeple ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririz. 180 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Çikolatalı garaj için kremayı ısıtın. Ateşten alın ve içine doğradığınız çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin, oda sıcaklığına […]

    Devamı
  • Ananaslı Çikolatalı Kek

    Fırını 175 derecede ısıtın. Kare bir kek kalıbına yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayın. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirin. Şekeri, yumurtaları, sütü, yağı ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Sıcak su, kekteki çikolata tadını artıracak ve oldukça nemli bir kek elde etmenizi […]

    Devamı