Pancar Tabanlı Avokado Pizza

Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz.

Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini örterek iki katı büyüyene kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın. Unlanmış fırın tepsisi üzerinde, elinizle bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Kenarları olacak kısımlar haricinde çatalla hafif delikler açın, 250 derece fırında 8 dakika pişirin.

Havuçlarınızı kaynatın. Yumuşayınca robotta püre haline getirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Havuç püresini pizzanıza yayın. Üzerine dilimlenmiş avokadoları yerleştirin. Biz turp, kırmızı biber, çam fıstığı, şeker domates ile süsledik, zeytinyağı, deniz tuzu ve sarımsaklı yoğurt gezdirdik. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • 250 gram (1 bardak + 1 fincan) ılık su,
  • Yarım paket instant maya,
  • 1 çorba kaşığı şeker,
  • 400g (4 bardak) un.
  • 1 adet pancar, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 adet havuç,
  • Tuz ve karabiber. 

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı