Pancar Tabanlı Avokado Pizza

Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz.

Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini örterek iki katı büyüyene kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın. Unlanmış fırın tepsisi üzerinde, elinizle bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Kenarları olacak kısımlar haricinde çatalla hafif delikler açın, 250 derece fırında 8 dakika pişirin.

Havuçlarınızı kaynatın. Yumuşayınca robotta püre haline getirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Havuç püresini pizzanıza yayın. Üzerine dilimlenmiş avokadoları yerleştirin. Biz turp, kırmızı biber, çam fıstığı, şeker domates ile süsledik, zeytinyağı, deniz tuzu ve sarımsaklı yoğurt gezdirdik. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • 250 gram (1 bardak + 1 fincan) ılık su,
  • Yarım paket instant maya,
  • 1 çorba kaşığı şeker,
  • 400g (4 bardak) un.
  • 1 adet pancar, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 adet havuç,
  • Tuz ve karabiber. 

Tarifler

  • Mangolu Kat Kat Chia Puding

    Chia tohumları, süt ve balı karıştırın, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada chia tohumları sütü emecek ve katılaşacak. Servis etmeden önce biz biraz daha sütle karıştırıp kıvamını açmanızı öneririz. Böylece servis yaptığınız bardaklara porsiyonlaması daha kolay olacak. Merak etmeyin, birkaç saat sonra chia pudding’iniz yine aynı kıvamı alacaktır. Chia puding, mango parçaları, bir kat daha […]

    Devamı
  • Fermente Zerdeçallı İçecek

    Önce zerdeçal anasını hazırlayalım. Taze zerdeçalınızı kabuğunu soymadan rendeleyin. İlk adımda bir dolu çorba kaşığı kadar taze zerdeçala ihtiyacımız var. Rende taze zerdeçalınızı, bir çorba kaşığı bal ile küçük bir kavanoza alın. Üç çorba kaşığı ılık su ekleyin ve bal çözülene kadar karıştırın. Kavanozun ağzını bir peçete ve paket bandı ile kapatın. Karanlık bir yerde […]

    Devamı
  • Ahududu Reçelli Sevgililer Günü Kurabiyesi

    Ahududular, toz şekerin yarısı ve jelatin hariç tüm malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru küçük cevizler boyutunda yuvarlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamur toplarını aralıklı olarak dizin, bir bardağın altı ile kurabiye boyutunda inceltin. Baş parmağınızı bir kez saat 10 ve […]

    Devamı
  • Zencefilli Sevgililer Günü Kurabiyesi

    Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, karbonat, tarçın, ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine […]

    Devamı