Tatlı Patates Soslu, Mantarlı Makarna

Tatlı patatese çatalla delikler açın ve 180 derecede, 45 dakika kadar pişirin. Soğuyunca ikiye kesip etini kaşıkla kabuğundan ayırın. Makarnanızı pişirmeye başlayın. Soğan ve iki diş sarımsağı zeytinyağında beş dakika çevirin. Tatlı patatesi, soğan, sarımsak, Hindistan cevizi sütü, toz biber, lime suyu, tuz, karabiber ve su ile blender’da püre haline getirin. Sulu bir boza kıvamı arıyoruz, gerekirse su ekleyebilirsiniz. Aynı tavada bir diş sarımsak ve mantarları soteleyip kenara ayırın. Son olarak aynı tavada tatlı patates sosunu ısıtın. Süzdüğünüz makarnalar içine tatlı patates sosu ve mantarları alın, tuzunu ve biberini kontrol edin. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Tatlı Patates,
  • 3 diş Verita Sarımsak,
  • 1 kaşık Verita Lime suyu,
  • Dilediğiniz çeşit makarna
  • 250g mantar,
  • 1 küçük doğranmış soğan,
  • 1 fincan Hindistan cevizi sütü,
  • 1 fincan su,
  • 1 çimdik toz biber,
  • Taze fesleğen,
  • Tuz, karabiber,
  • Zeytinyağı.

Tarifler

  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı
  • Avokadolu Meksika Bowl’u

    Orta ateşteki tencerenizde soğanı, sarımsağı, havuçları ve kerevizi zeytinyağı ile birkaç dakika çevirin. Tavuk kalçaları ekleyin ve renk alana kadar çevirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, biraz daha soteleyin. Tavuk suyunu, tuzu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısın, yarım saat pişirin. Lime suyunu ekleyin, tuzunu kontrol edin. Çorbanız pişerken lavaşlara tortilla süsü verelim. Lavaşlarınızı […]

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Tepsi Kebabı

    Tatlı patateslerinizi iki parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlayın. Kıymanızı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Tepsinize bir dilim tatlı patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Biber salçası ve zeytinyağını su ile karıştırıp tepsinizin üzerine gezdirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşıp bir saat, tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişme işleminin yarısında üzerine […]

    Devamı