Taze Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası

Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin içine ekleyin. Amacımız kesilmemesi için terbiyeyi biraz ısıtmak. Ilık terbiyeyi çorbaya ekleyin. Servis ederken kırmızı biber ile karıştırdığınız yanık tereyağını gezdirin. Biz biraz da nane serpiştirdik. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
  • 1 adet Verita Lime,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 adet yumurtanın sarısı,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 fincan zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Pul biber,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı
  • Avokadolu Meksika Bowl’u

    Orta ateşteki tencerenizde soğanı, sarımsağı, havuçları ve kerevizi zeytinyağı ile birkaç dakika çevirin. Tavuk kalçaları ekleyin ve renk alana kadar çevirin. Doğranmış domatesleri ekleyin, biraz daha soteleyin. Tavuk suyunu, tuzu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısın, yarım saat pişirin. Lime suyunu ekleyin, tuzunu kontrol edin. Çorbanız pişerken lavaşlara tortilla süsü verelim. Lavaşlarınızı […]

    Devamı
  • Tatlı Patatesli Tepsi Kebabı

    Tatlı patateslerinizi iki parmak kalınlığında doğrayın ve tuzlayın. Kıymanızı rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Tepsinize bir dilim tatlı patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Biber salçası ve zeytinyağını su ile karıştırıp tepsinizin üzerine gezdirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşıp bir saat, tatlı patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişme işleminin yarısında üzerine […]

    Devamı