Taze Zerdeçallı Çeşmi Nigar Çorbası
Doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Önce kokusu çıkana kadar unu, ardından mercimekleri, son olarak da rendelenmiş bir çorba kaşığı taze zerdeçalı ekleyin. Suyunu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blender’dan çekip pürüzsüz hale getirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Terbiyesi için yumurta, yarım lime suyu ve sütü karıştırın. Sıcak çorbadan bir miktar alarak terbiyenin içine ekleyin. Amacımız kesilmemesi için terbiyeyi biraz ısıtmak. Ilık terbiyeyi çorbaya ekleyin. Servis ederken kırmızı biber ile karıştırdığınız yanık tereyağını gezdirin. Biz biraz da nane serpiştirdik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 1 adet Verita Lime,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı kırmızı mercimek,
- 4 su bardağı su,
- 1 adet yumurtanın sarısı,
- Yarım su bardağı süt,
- 1 fincan zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Pul biber,
- Tuz ve karabiber.