Taze Zerdeçallı Makarna

Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım.

İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. İce ince tıkırdasın.

Bu sırada ikiye doğranmış domateslerinizi de zeytinyağında çevirin, 2-3 dakika hafif yumuşamaları yeterli. Makarnanızı süzün, suyundan bir çay bardağı ayırın. Taze zerdeçallı sosunuzu ve kuşkonmazları makarnanıza ekleyin. Sosu kalınlaştırmak için ayırdığınız suyu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Altını kapattıktan sonra yoğurdunuzu, domatesleri ve çekirdekleri ekleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 boğum rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
  • 1 bağ Verita Kuşkonmaz,
  • 1 paket dilediğiniz makarna,
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
  • 1 küçük mor soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı krema,
  • 1 çay bardağı rende eski kaşar,
  • Bir avuç ayçekirdeği,
  • Bir salkım kiraz domates,
  • Taze kekik,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı