Taze Zerdeçallı Makarna

Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım.

İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. İce ince tıkırdasın.

Bu sırada ikiye doğranmış domateslerinizi de zeytinyağında çevirin, 2-3 dakika hafif yumuşamaları yeterli. Makarnanızı süzün, suyundan bir çay bardağı ayırın. Taze zerdeçallı sosunuzu ve kuşkonmazları makarnanıza ekleyin. Sosu kalınlaştırmak için ayırdığınız suyu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Altını kapattıktan sonra yoğurdunuzu, domatesleri ve çekirdekleri ekleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 boğum rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
  • 1 bağ Verita Kuşkonmaz,
  • 1 paket dilediğiniz makarna,
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
  • 1 küçük mor soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı krema,
  • 1 çay bardağı rende eski kaşar,
  • Bir avuç ayçekirdeği,
  • Bir salkım kiraz domates,
  • Taze kekik,
  • Tuz ve karabiber.

Tarifler

  • Pancar Tabanlı Avokado Pizza

    Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz. Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini […]

    Devamı
  • Taze Zerdeçallı Makarna

    Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım. İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. […]

    Devamı
  • Mangolu İçmelik Sirke (Shrub)

    Mango kabukları ve çekirdeğini şeker ile iyice, eze eze ovalayın. Buzdolabında en az üç gün gün bekletin. Dilerseniz beş güne kadar bekleyebilir. Şeker kendi kendine tamamen erdiğinde hazır demektir. Mangonun suyunu iyice ezerek süzün. Şimdi bu şuruba sirke ekleyeceğiz. Sıradan bir mango ile hazırlarken şurup ile sirkeyi bire bir ölçüde kullanıyoruz ama Verita Yemeye Hazır […]

    Devamı
  • Guakamoleli Nachos

    Önce nachos tarifinin olmazsa olmazı guakamoleyi hazırlayalım. Mor soğanın yarısını, kişniş yapraklarını ve çeri domatesleri doğrayın. Avokadonuzu ezin, yarım lime’ın suyunun sıkın, tüm malzemeleri tuz ve karabiber ile karıştırın. Mısır cipslerini tabağınıza serin. Üstüne kıyma, süzülmüş Meksika fasulyesi, kalan mor soğanı, dilimlenmiş biberleri ve doğranmış kişniş yapraklarını yerleşirin. Üzerine süzme yoğurt gezdirin, guakamoleniz ve lime […]

    Devamı