Yaban mersinli alp gözlemesi
22-25 cm’lik tart kalıbı veya demir tavayı fırında 218 derecede 10 dakika ısıtın. Margarin ekleyin ve 5 saniye boyunca pişirme spreyi uygulayın. Bir yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın sadece beyazını çırpın. Un, süt, vanilya, şeker, hindistan cevizi ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersinlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış olan tavaya koyun ve fırına verin. Yumurtalar kabarana ve altın rengini alana dek 15-20 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp taze yarım lime suyunu kekin tüm yüzeyine uygulayın. Pudra şekeri serpin, dilimleyin ve sıcak servis edin.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı margarin
- Yapışmayı engelleyici pişirme spreyi
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı yağsız süt
- 1 çorba kaşığı vanilya esansı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Yarım çorba kaşığı hindistan cevizi
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 1 bardak taze Verita DrBlue Yaban Mersini
- Yarım taze Verita Lime
- Çeyrek bardak pudra şekeri