Yaban mersinli alp gözlemesi

Yaban mersinli alp gözlemesi

22-25 cm’lik tart kalıbı veya demir tavayı fırında 218 derecede 10 dakika ısıtın. Margarin ekleyin ve 5 saniye boyunca pişirme spreyi uygulayın. Bir yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın sadece beyazını çırpın. Un, süt, vanilya, şeker, hindistan cevizi ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaban mersinlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış olan tavaya koyun ve fırına verin. Yumurtalar kabarana ve altın rengini alana dek 15-20 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp taze yarım lime suyunu kekin tüm yüzeyine uygulayın. Pudra şekeri serpin, dilimleyin ve sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yapışmayı engelleyici pişirme spreyi
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı yağsız süt
  • 1 çorba kaşığı vanilya esansı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çorba kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 1 bardak taze Verita DrBlue Yaban Mersini
  • Yarım taze Verita Lime
  • Çeyrek bardak pudra şekeri

Tarifler

  • Yaban Mersinli, Çikolatalı Çizkek

    Fırını 170 derecede ısıtın. Yulaflı bisküvileri robotta parçalayın, erimiş tereyağı ile karıştırın, yağlanmış kelepçeli kalıba alın ve bir bardağın altı yardımıyla düzleştirin. 10 dakika pişirin ve soğuması için fırından çıkarın. Krem peynirleri homojen hale gelene kadar çırpın. Şekeri, erittiğiniz bitter çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin, her yumurtadan sonra karışımı çırpın. Bu […]

    Devamı
  • Avokadolu Çikolatalı Puding

    Avokadonuzun ve hurmalarınızın çekirdeklerini çıkarın. Süt hariç bütün malzemeleri blender’a alın, sütü yavaş yavaş, istediğiniz kıvama gelene kadar ekleyin. Kaselere alıp en az bir saat buzdolabında dinlendirin. Biz servis etmeden önce üzerine biraz çikolata rendeledik. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 3 çorba kaşığı kakao, 5 adet hurma, 60 ml (1 fincan) […]

    Devamı
  • Böğürtlen Kremalı Sandviç

    Kurabiyeler için fırını 170 derecede ısıtın. Un, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Unlu karışım, yulaf ve kullanıyorsanız kuru üzümü ekleyin, karıştırın. Biz yulafları robottan geçirip ufaladık ancak siz dişe gelmesini istiyorsanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. Hamurdan küçük toplar […]

    Devamı
  • Mango Reçeli

    Mangolarınızı küp küp doğrayın. Mangolar reçel haline gelirken şekillerini hiç kaybetmiyor, bu sebeple tam reçelinizde arzu ettiğiniz boyutta kesebilirsiniz. Mango, pektin bakımından diğer reçellik meyveler kadar zengin değil, bu yüzden reçelinizin daha iyi jelleşmesi için normalde eklediğimizden bir miktar daha fazla lime suyu kullandık. Siz dilerseniz 1,5 limonun suyu ile de değiştirebilirsiniz. Mango, şeker ve […]

    Devamı